Molnár Flóra Berlinben úszott – Zalai Hírlap

Molnár Flóra a múlt hét óta Berlinben tartózkodik, ahol elsőként a rangos ISM 2017 nemzetközi úszóversenyen lépett rajtkőre, a napokban pedig a német felnőtt válogatott bázisán edzőtáborozhat.

Molnár Flóra a németországi versenyen sem hazudtolta meg eddigi eredményeit, hiszen a nagykanizsai Dél-zalai Vízmű SE olimpikonja női 50 m gyorson (25,80) és 50 m pillangón (26,73) első helyezést szerzett, 100 m mellen (1:11,58) pedig bronzérmes lett.

A kanizsai úszó kvalifikációja az 50 m gyorsra – még a tavalyi olimpiai évéből – a nyári budapesti világbajnokságra már megvan, a többi számban pedig gőzerővel próbálkozik.

– Száz méter mellen például nagy egyéni csúccsal lettem harmadik, annak kifejezetten örültem – értékelt Berlinből Molnár Flóra. – Az 50 méteres idők azonban nem lettek túl jók. Egyszerűen nem tudtunk bemelegíteni, mert előbb kezdődött a program. Azért 50 pillén is jó lenne, ha meglenne a kvalifikációs eredmény, ugyanakkor azt mondom, tényleg meg lehetett volna már most is, csak sajnos nem volt bemelegítés. Utólag persze sokat nem érdemes ezen rágódni, a németekkel közös edzőtáborban már előre tekintek.

Kühne László